ZILELE COMUNEI GODEANU ediţia a IV-a, septembrie 2014

În 26-27 septembrie, comuna Godeanu, Mehedinţi, şi-a sãrbãtorit comunitatea, în cadrul celei de a IV-a ediţii a manifestãrii ZILELE COMUNEI GODEANU. Un proiect derulat printr-o finanţare europeanã, tip transfrontalier, în care partener a fost comuna Mosna, Serbia, respectiv prin Biroul Regional de Coperare Transfrontalierã ROMÂNIA – SERBIA.
Primarul Ionicã GHEORGHIECI a dovedit, şi la aceastã ediţie, o mare şi creativã forţã de organizare, programul reunind o paradã a costumului popular, un concert de muzicã şi dansuri populare, un imens foc de tabãrã şi jocuri de artificii, o horã mare, a locuitorilor şi a invitaţilor, o zonã comercialã diversã, un bufet la dispoziţia invitaţilor cu preparate din bucãtãria româneascã, toate originale şi apetisante.
Participanţii, veniţi din comune învecinate – Isverna, Ponoarele, Şişeşti, dar şi din Baia de Aramã, plus Ansamblul “Danubius” al Centrului cultural Mehedinţi, au apreciat organizarea şi susţinerea fiecãrui moment în parte.
Invitaţii speciali au fost membri Ansamblului KUD DJERDAP din Mosna, în frunte cu primarul Liubişa Iovanovici.
Au evoluat în spectacolul de sâmbãtã, 26 septembrie, timp de peste patru ore: FANFARA GODEANU, ANSAMBLUL FOLCLORIC “DANUBIUS” al Centrului cultural Mehedinţi, ANSAMBLUL DE CÂNTECE ŞI DANSURI “KUD DJERDAP” din Mosna, Serbia, Grupul folcloric al Şcolii gimnaziale ISVERNA, Grupul folcloric BORDEIAŞUL al Liceului “Gh. Ionescu-Şişeşti” din Şişeşti, Grupul folcloric DORULEŢ DE MUNTE al Casei de culturã Baia de Aramã, Ansamblul de cântece şi dansuri LILIAC DE LA PONOARE, Ponoarele.
Au mai cântat instrumentiştii Dan STOICHINÃ, saxofon (coordonator al Fanfarei Godeanu) şi Traian JORZ, trompetã, dar şi soliştii vocali Alina BUZATU şi Dinuţ BÃLÃCEANU din Isverna. În recitaluri cu Orchestra DANUBIUS – dirijor, prof Ilie MÃRŢUICÃ – au fost: Claudia CATANÃ, Ileana MUSTÃCEL, Ionela BÃDÃLAN – cu Cristi IANOŞIŢA, la acordeon – şi ANICA GANŢU.
Din partea Consiliului judeţean Mehedinţi, ca partener al proiectului, au fost prezenţi Aladin GEORGESCU, preşedinte interimar, Liviu Mazilu, Adriana Bãdãnoiu, consilieri. Dintre edili care au avut şi reprezentanţi în spectacol, a fost prezent Marian Rãducan, primar Şişeşti, şi Aurel Sfetcu, viceprimar Malovãţ. În acest context, se cuvin menţionate şi numele instructorilor care au coordonat mai micii sau mai marii artişti neprofesionişti: Elena Martinescu (Ponoarele), Nela Mirea (Şişeşti), Nelu Barbu (Baia de Aramã).

Sursa: Obiectiv Mehedintean